Club 5*
0
0,00 kn
Losd fsdf sd
Vaša košarica je trenutno prazna.

4 savjeta kako održati dobru formu

Ako uživate u fizičkim aktivnostima i zanima vas kako održati formu tijekom hladnijih dana, ali teretane i grupni treninzi baš vam i nisu po volji, imamo par savjeta za vas.

Neovisno o tome imate li naviku vježbati doma ili na otvorenome imamo par ideja za promjenu tipa fizičke aktivnosti. Savjeti koje vam donosimo pomoći će vam da ostanete u dobroj formi i tijekom zime!

1. Smanjite intenzitet fizičke aktivnosti

Ako inače imate naviku dugo trčati, sve što trebate napraviti jest trčanje zamijeniti dugom šetnjom. Ako se ipak želite nešto aktivnije kretati, uvijek se možete odlučiti za tzv. brzo hodanje.

Naravno, jednu dugu šetnju uvijek možete zamijeniti i s više kraćih, ako vam tako više odgovara!

2. Skratite trajanje fizičke aktivnosti

Ako ne možete izdržati cijeli sat vježbanja, podijelite svoj trening na tri jednaka dijela od dvadesetak minuta. Prilagodite trening svojim potrebama i smanjit ćete mentalni pritisak te vam ideja vježbanja više neće predstavljati nešto dosadno.

3. Uvedite neke promjene u svoj svakodnevni život

Ako ne volite fizičke aktivnosti, bit će najbolje da uvedete neke promjene u svoj svakodnevni život. Vožnju automobilom do posla možete, primjerice, zamijeniti jutarnjom šetnjom ili vožnjom bicikla. Ako imate ljubimca, potrudite ga se šetati što je više moguće. Rasplešite se tijekom vikenda! Svaka fizička aktivnost je dobrodošla, zar ne?

Svaki oblik fizičke aktivnosti pomoći će ti da ostanete u dobroj formi. Planinarenje je još jedna od ugodnih i opuštajućih aktivnosti u kojoj se možete okušati svakog vikenda.

Na kraju krajeva, uvijek se možete potruditi malo kretati i dok uživate u dobrom filmu ili seriji. Sve što trebate napraviti jest – kretati se!