Club 5*
0
0,00 kn
Losd fsdf sd
Vaša košarica je trenutno prazna.

Jutarnje aktivnosti koje smanjuju stres

Stres je sastavni dio svačijeg života. U malim količinama stres je dobar za nas, ali što se dogodi kada male količine prerastu u velike? Previše stresa rezultira nesanicom, smanjenim apetitom, smanjenim elanom i negativnim pogledom na život.

Ako primjećuješ negativne posljedice stresa po svoje zdravlje, vrijeme je da staneš na loptu. Krajnji je čas da napraviš zaokret u svome životu i da se dobro – odmoriš. Počni od malih stvari koje će ti pomoći smetnuti s uma brige koje te muče.

Hrabrost je nužan preduvjet suočavanja s problemima i hrabrost je predivna, ali ponekad je ipak bolje odmoriti se od briga i problema i razmišljati o stvarima koje nas čine sretnima.

Danas vam donosimo nekoliko jutarnjih aktivnosti koji će vam pomoći smanjiti stres.

 

Vrtlarstvo

Vrtlarstvo spada pod posebno umirujuća i ugodna iskustva, a posvećivanje pažnje biljkama i cvijeću jedna je od najboljih metoda isključivanja iz vanjskog svijeta. Naravno, prije bacanja na hortikulturu potrebno se malo informirati i steći određena znanja, ali kada se jednom uhodate nikada nećeš htjeti prestati.

Zamislite sljedeću situaciju: radite u svom malom vrtu, sunčeve vam zrake obasjavaju lice, a na stoliću vas čeka šalica hladne kave ili omiljenog soka. Postoji li bolji način da se započne dan?

Fotografija

Profesionalni fotoaparati veoma su skupi, no vi se ionako ne planirate profesionalno baviti fotografijom (barem ne na početku). Za početak dovoljna je i kamera na smartphoneu. Spomenuta kamera i više će nego rado zabilježiti predivne trenutke u parku, udobnu atmosferu roditeljskog doma ili slatku gestu vaše bolje polovice. Tko zna, možda posjedujete skriveni talent o kojem nitko do sada nije imao pojma.

Kuhanje

Tko kaže da se prije napornog radnog dana nije moguće opustiti uz malo kuhanja? Prisjetite se predivnog mirisa svog omiljenog doručka i njegovog još boljeg okusa i odmah će vam se javiti želja za kuhanjem. Uostalom, radi se o dostupnom i zdravom hobiju kojeg je moguće prakticirati baš svakog jutra!

Čitanje

Čitanje će vam pomoći da se držite podalje od svog smartphonea i društvenih mreža koje su česti izvor stresa. Odaberite neku dobru knjigu, pripremite napitak po izboru i kakve zdrave grickalice te uživajte u predivnom i opuštenom jutru!