Club 5*
0
0,00 kn
Losd fsdf sd
Vaša košarica je trenutno prazna.

Možete li pogoditi koji sport može produžiti životni vijek?

Bavljenje sportom je neopisivo zabavno, a k tome opušta te jača naše tijelo i duh. Osim toga, bavljenje sportom odličan je način da upoznate nove ljude!

Ako volite vježbati u teretani ili u prirodi, ali uvijek vam nedostaje dobrog društva, naš je savjet da se okušate u timskim sportovima. Ne kažemo da morate zaigrati u prvoj ligi, ali igranje s prijateljima i kolegama uvijek je zabavno iskustvo.

Prema jednom američkom istraživanju provedenom na uzorku od 8500 zdravih odraslih ljudi, bavljenje timskim sportom u stanju je promijeniti život, zdravlje, ali i prehrambene navike. Sportovi poput tenisa, košarke i nogometa pomažu produžiti životni vijek, potiču prelazak na zdravu prehranu i gubitak suvišnih kilograma te pozitivno utječu na naše zdravlje.

Istraživanje je pokazalo kako je svaki od navedenih timskih sportova donekle različito utjecao na njegove praktikante, a shodno tome procjenjuje se da im je produžio živote za različiti broj godina.

Tenis – 9,7 godina
Nogomet – 4,7 godina
Bicikliranje – 3,7 godina
Plivanje – 3,4 godine
Trčanje – 3,2 godine
Svi nabrojani sportovi razvijaju mišiće, jačaju kosti i dobri su za zdravlje krvožilnog sustava. Bavljenje bilo kojim od nabrojenih sportova u ugodnom društvu prijatelja, članova obitelji ili kolega s posla pozitivno će se odraziti na vaše zdravlje i prehrambene navike.

Uz to, nemoguće je zanemariti društvenu komponentu ovih sportova jer ćete se prilikom prakticiranja timskog sporta zasigurno zbližiti sa svojim suigračima.

Ukratko, bavljenjem timskim sportom svoje tijelo i svoju dušu izlažete brojnim pozitivnim utjecajima. Kretanje, jačanje mišića, zdravija prehrana, izgradnja samopouzdanja i ispunjavanje društvenih potreba samo su neke od brojnih prednosti ovih aktivnosti koje će vam pomoći zadržati motiviranost.

Ako u svojoj blizini nemate ljude koje pretjerano zanima zdrav život ili timski sport, sigurni smo da možete pronaći barem jednu osobu koja dijeli vašu strast i koja zna koliko je briga o vlastitom zdravlju bitna za dug i sretan život.