Walkmaxxicama oko svijeta

 • Što sve treba imati u ruksaku?

  Što sve treba imati u ruksaku?

  Dobra priprema ruksaka jedna je od tajni koju moramo naučiti kako bi naša pješačka pustolovina bila uspješna. To umijeće pametnog razlučivanja što nam je sve potrebno tijekom putovanja vrlina je koja se stječe iskustvom. Potrebno je vrijeme kao i nekoliko višednevnih izleta da naučimo razlikovati nužne stvari od nebitnih koje samo predstavljaju teret i nepotrebno nam otežavaju ruksak.

  Pročitaj više 
 • Hodanje kao svakodnevica

  Hodanje kao svakodnevica

  U posljednjih nekoliko mjeseci obradili smo nekoliko tema koje su nas upoznale s jednostavnošću i ljepotom hodanja. Shvatili smo da spori prelazak određenog područja nudi priliku da primijetimo detalje koje je u brzini automobila, motora ili autobusa gotovo nemoguće primijetiti. Da bismo se upustili u višednevno hodanje kroz prirodu potrebna nam je oprema koja će nam omogućiti da taj plan uistinu i ostvarimo. 

  Pročitaj više 
 • Hodanje i hrana

  Hodanje i hrana

  Kad sam u ranoj mladosti započeo svoju hodačku priču nisam još bio svjestan koliko je uloga hrane važna za uspjeh određenog hodačkog poduhvata. Uspjeh tadašnjih dionica ovisio je o mom entuzijazmu, kao i o mladom tijelu koje sam često tjerao do iznemoglosti. Nedostatak kvalitetne prehrane i nepažnja prema namirnicama koje unosimo u tijelo, uvelike utječu na naše raspoloženje i užitak tijekom hodačkih pustolovina. U ranim dvadesetima tijelo mi je bilo jako, ali glava neiskusna. Smatrao sam da svaka dionica iziskuje samo snagu, ništa više. Međutim, kako su godine prolazile, eksplozivnost i snaga koje su nekoć bile ključne pomalo su se smanjivale.

  Pročitaj više 
 • Hodajuće putovanje

  Hodajuće putovanje

  Kad je pješačenje u pitanju nema potrebe bježati ili putovati daleko ako smo u potrazi za pustolovinom. U današnje vrijeme, naviknuti na čuda tehnologije, kretanje je lakše nego ikad prije u ljudskoj povijesti. Možemo putovati na različite načine: virtualno ili uz pomoć inovacija, poput automobila i motora koji nam omogućuju brži dolazak do željene destinacije. Međutim, ono što nam izlet pješice nudi u odnosu na vožnju automobilom neusporedivo je iskustvo. 

  Pročitaj više 
 • Prvi koraci u nepoznato

  Prvi koraci u nepoznato

  Potrebni su hrabrost i ustrajnost u želji da ispunimo vlastiti san. Ograničeni očekivanjima društva i naših bližnjih često zanemarujemo svoje želje i spoznaju onoga što uistinu jesmo. U bilo kojem poslu, početak odnosno prvi korak, najteži je dio čitavog procesa postajanja onim što želimo biti. 

  Pročitaj više